Трима млади български национали, играещи във ВК Добруджа, приключват тренировка и

...
Трима млади български национали, играещи във ВК Добруджа, приключват тренировка и
Коментари Харесай

Добрият пример: Млади лъвове бързат след тренировка, за да подкрепят мъжките национали

Трима млади български национали, играещи във ВК " Добруджа ", завършват подготовка и неотложно се насочат към Варна, с цел да поддържат мъжкия народен тим на България в мачовете от Европейското състезание. Искат да са в залата - и в този момент, като част от седмия състезател, и в бъдеще - като част от тима, раздаващ се пред цялостната зала поради седмия състезател.

Бронзовите медалисти от Световното състезание за мъже до 21 година в Бахрейн Виктор Бодуров и Даниел Павлов и устременият към медали Николай Иванов, част от националния ни тим до 19 година, станал пети в света на шампионата в Аржентина, идват в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта, с цел да гледат дуелите на мъжките национали и да им стискат палци онлайн.

" Няма по какъв начин да не дойдем да поддържаме мъжкия народен тим. Близо, близо - Добрич е на 1 час път от Варна. Но безусловно след подготовка преди всеки мач на България - изкъпвахме се, тръгвахме незабавно, хранехме се в придвижване и ето ни тук, идваме да поддържаме тима ", споделя Виктор Бодуров.

  " Тегли ни любовта към волейбола. Щом към този момент сме стигнали дотук, без обич към този спорт няма по какъв начин ", споделя Даниел Павлов.

  " Естествено, че ни пука. Все отново се занимаваме с този спорт, волейболът е нашият спорт ", добавя Николай Иванов

   1e9158306a3b7e0ba20ffa1859612242  Бодуров и Павлов имаха опция и да излязат на игрището по време на мача на откриването във Варна. Заедно със съотборниците си от националния отбор до 21 година, с които станаха трети в света, и със 17-годишните национали при момчетата, станали европейски вицешампиони, бяха поканени от Българската федерация по волейбол, с цел да получат заслужени овации от препълнената зала в Двореца на културата и спорта.

" Усещането е необикновено.Толкова доста хора те гледат, приветстват, стимулират, не стопират да викат от самото начало. Надъхващо е. Всеки от нас би трябвало да се бори, с цел да стигне дотук ", разкри по какъв начин се е почувствал Виктор Бодуров.

    20230829 213141

  " Като видя толкоз цялостна зала, ужасно доста се стимулирам. Лично на мен публиката доста ми оказва помощ. Беше доста тежко преди няколко години, когато се наложи да се играе без аудитория. Много се веселя, че към този момент можем да сме в залата с толкоз доста хора. А както споделят всички - във Варна е най-хубавата аудитория ", сподели още той.

" Публиката е мотивация за всеки състезател, изключително когато си у дома. Да играеш пред такава аудитория в действителност е необикновено. Като излезеш пред такова нещо, безусловно напряко блокираш. Надявам се да се стигне до подобен миг, в който дружно с момчетата също да играем пред такава аудитория ", сподели Даниел Павлов.

" Да сме в такава претъпкана зала, ни изпълва душата и ни кара и ние да желаеме да сме там, на игрището. Надъхва ни доста ", показа Николай Иванов.

  " Надявам се и по-малкият народен тим да завоюва орден от огромно състезание. Сега ни следва Европейско състезание, за което имаме цели и се надявам ние също да вземем орден ", добави той.
     
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР